LabelTouch Pro

Een standaard labelsoftware voldoet vaak niet aan alle eisen van moderne productiebedrijven. Er is behoefte aan oplossingen die voor het productiepersoneel zeer eenvoudig te bedienen zijn, maar ook voorzien in krachtige mogelijkheden zoals automatische THT berekening, centraal beheer van labels en integratie in bestaande systemen.

LabelTouch Pro is de schakel tussen uw ERP productiesysteem en uw etiketteerlijn of labelprinter. Via een geavanceerde label /rapport generator kan het label ontworpen worden. Het label kan bestaan uit tekst, gekoppelde velden, afbeeldingen en barcodes. Maar ook formules of berekeningen kunnen in de lay-out verwerkt worden. Vervolgens kan een lay-out gekoppeld worden aan een of meerdere artikelen of andere data objecten.

Via één of meerdere touchscreens kunnen de labels opgeroepen en afgedrukt worden. De applicatie bestaat uit een office gedeelte waarin alles ingevoerd, beheert en afgedrukt kan worden en een of meerdere touchscreens die in productie omgevingen geplaatst worden.

Via de Wizard zijn er talloze mogelijkheden om data uit andere systemen in te lezen en terug te schrijven. Er zijn reeds koppelingen met LabelTouch Pro gerealiseerd voor onder andere, Accountview, Afas, Exact Globe, Exact Online, Navision, SAP, Snelstart en Unit 4.

Daarnaast kan Labeltouch Pro ingezet worden voor de integratie van randapparatuur zoals barcodescanners, weegschalen en bijvoorbeeld etiketterlijnen. Optioneel is zelf een digitale IO unit waarmee u zelf uw besturing aan Labeltouch Pro kunt koppelen.

Techniek

LabelTouch Pro is printer onafhankelijk en kan met bijna ieder merk labelprinter functioneren. Er wordt gebruik gemaakt van de Seagull Printer drivers die volledig geïntegreerd zijn in de applicatie. Labeltouch Pro draait op een Microsoft SQL server database of Microsoft Access Database (alleen in lite omgevingen). LabelTouch Pro draait op een netwerk en kan door meerdere gebruikers gelijk bedient worden.

Het is mogelijk om Labeltouch Pro via een VPN verbinding te koppelen met de hoofdvestiging waar de server staat. Hierdoor is mogelijk verschillende productie vestingen te voorzien van LabelTouch Pro, gekoppeld aan één centrale database.

Maatwerk

In LabelTouch Pro is het heel eenvoudig aanpassingen in de applicatie aan te brengen via de speciaal ontwikkelde programma editor. Hiermee kun u extra velden, schermen en rapportages aanmaken zodat LabelTouch Pro aan uw exacte wensen kan voldoen.


Modules Labeltouch Pro

Er zijn diverse modules ontwikkeld voor LabelTouch Pro. Op heel eenvoudige wijze kan LabelTouch Pro uitgebreid worden met extra modules die op maat voor u ontworpen kunnen worden. LabelTouch Pro ondersteunt iedere printer met een Windows-driver, waaronder bijna alle laser-, inkjet- en dot-matrixprinters. Via Seagull drivers kan LabelTouch Pro bijna alle labelprinters aansturen, waarbij ook speciale printfuncties mogelijk zijn, zoals temperatuur en printsnelheid.

Labelbeheer
Aanmaken en bewerken van label templates met een moderne label designer. De designer ondersteunt vele barcodes, afbeeldingen, windows fonts etcetera. U kunt grafisch een etiket samenstellen of wijzigen.
  Productbeheer
In LabeltouchPro heeft u al uw producten op één plek. U kunt zo veel gegevens over een product opslaan als u wilt. Gegevens zoals gewicht, prijs en omschrijving, maar u kunt ook uw eigen productvelden of zelfs afbeeldingen toevoegen. Ook alle informatie omtrent ingrediënten, houdbaarheid en alles wat nodig is voor een juist NVWA label kan ingevoerd worden. Producten kunnen eventueel via Excel een API of een koppeling met een ERP systeem ingevoerd worden
Touchscreen
Middels een touchscreen kan heel eenvoudig alle registratie gedaan worden op de werkvloer. De touchscreens kunnen ook door LabelSolutions geleverd worden. 
SSCC labels
Met behulp van LabeltouchPro ontwerpt u zélf SSCC labels per klant, per afleveradres of per klantartikel. U bepaalt hoeveel barcodes er op het label komen en waar u SSCC-nummer, product, hoeveelheid en batchnummer plaatst. Vervolgens kunt u losse labels printen of gaan werken met een automatische pallet registratie. EDI behoort ook tot de mogelijkheden. 
Wegen en etiketteren
Aan LabeltouchPro kan eenvoudig een weegschaal gekoppeld worden, waarbij men weegetiketten en prijs etiketten kan genereren. Ook kan Labeltouch Pro een hele verkooporder afhandelen.
Ingang- en uitgangsregistratie
Als de goederen bij ontvangst of verzending niet zijn voorzien van barcodes kunt u in Labeltouch Pro eenvoudig een registratie label printen. De partij wordt automatisch in of uit de voorraad geregistreerd. Eventueel kan met een scanner de voorraad locatie nog geregistreerd worden. Als producten bij binnenkomst voorzien zijn van een barcode labels vereenvoudigt dit uw inslagproces. Labeltouch Pro kan geleerd worden de leverancierspecifieken label te interpreteren. Hiermee kan bijvoorbeeld het producttype, de hoeveelheid en de houdbaarheidstermijn (THT) worden achterhaald
 

Track en tracing
Tijdens het gehele bedrijfsproces is track & trace van uw product mogelijk. 

  Barcode scanning
De module ondersteunt het gebruik van mobiele scanners voor activiteiten, zoals inslagcontrole, verplaatsing, orderpicken en uitslagcontrole. Alle scangegevens worden rechtstreeks in Labeltouch Pro geregistreerd, zodat daar altijd realtime inzicht is in de warehouse activiteiten. Dat zorgt voor grip en controle op de logistieke processen op de werkvloer. Via barcodescanning weet het systeem precies wat waar staat, tot op de kleinste verpakkingseenheid. Dat scheelt veel dure opslagruimte en voorkomt dat goederen zoekraken.
  Productiebeheer
Er is de mogelijkheid om de dagproductie vanuit ERP in te lezen, of deze zelf te registreren en door te zetten naar een of meerdere touchscreens die in de productie staan. In het office applicatie is de voortgang direct op te vragen.
  Voorraad inventarisatie en bestellingen
In Labeltouch Pro bevinden zich alle artikelen van uw magazijn, die u met een labelprinter kunt afdrukken. Middels een barcodescanner kunt u uw magazijn scannen. Na het inlezen kunnen de overzichten gegenereerd worden voor uw voorraad inventarisatie of kunnen automatisch de inkooporders voor uw leveranciers aangemaakt worden. Deze kunt u middels e-mail of automatische koppeling verzenden.

 

Trainingen Labeltouch Pro

Meer informatie over ons trainingsaanbod betreffende Labeltouch Pro treft u hier aan. 
 

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie over de producten van Label Solutions, of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op! Telefonisch zijn wij dagelijks bereikbaar tussen 8.30 uur en 17.00 uur via 088-0445400, voor storingen zijn wij ook buiten deze tijden te bereiken. Of laat via het contact formulier uw gegevens achter, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.