.Warehouse Management Systeem

Geen ingewikkeld duur Warehouse Management Systeem, maar een eenvoudige oplossing voor de gehele interne logistieke stroom. Wij hebben de mensen in huis die bij u onsite een analyse kunnen maken van al uw interne processen om aan de hand van deze gegevens een ontwerpplan op maat te schrijven.

Om uw interne logistieke processen, zoals inslag, voorraadbeheer, productie-aansturing en orderpicken te automatiseren maken wij gebruik van onze in eigen huis ontwikkelde software LabeltouchPro.

Vanuit een goederen ontvangst scherm wordt de inslag met eventuele keuring geregistreerd. Vervolgens worden de goederen met behulp van scanners op voorraadlocaties geplaatst en later vanuit voorraad naar productie geboekt. Dit kan van orderregelniveau tot lijn of afdeling, waarna vervolgens het gereed product weer kan worden gepickt en verzonden. 

Uiteraard wordt alles gelogd voor track en trace. Door onze jarenlange ervaring met de hardware, onder andere printers en scanners, en software hebben wij alles in huis om dit proces compleet te automatiseren.

.Inslag met een Warehouse Management Systeem

Bij het aandocken van de leverancier kan de magazijnbeheerder de goederenontvangst regelen. Dit doe je door de juiste leverancier aan te klikken en de juiste aantallen in te vullen bij de inkoopregels.

  • Aantal ontvangen 
  • Pakbon of batchnummer van de leverancier
  • Er komt een etiket uit voor de grondstof (met uniek ID nummer)

Op dat moment komt de status hiervan op keuren te staan.

.Opslag

Door het scannen van de code kun je een pallet verplaatsen naar een magazijn/koeling etc. en zelfs in een magazijn naar een magazijn-locatie indien  dit gewenst is.

Na het scannen van een code kun je een pallet snel controleren op aantallen en corrigeren in het voorraadsysteem, deze wordt aangepast aan hertelling en gelogd.

.Uitslag

Via een scanner kan er een pick actie in plaatsvinden. Deze kan gescand worden naar een productie locatie en indien gewenst naar een specifieke lijn in de productielocatie. 

De module verzenden kan zo ingericht worden dat je ook verzendlabels op pallets kunt plakken. Of eventueel een pakbon en CMR vrachtbrief.

Tevens is de hardware zoals een palletlabel printer of scanners zijn uiteraard bij Label Solutions te verkrijgen. 

Er zijn vele toepassingen voor onze barcodesytemen. Label Solutions is value added reseller van onder andere Datalogic, Honeywell en Zebra. Bekijk hieronder meer informatie.

Naast onze diverse etiketteer softwarepakketten hebben we ook het in eigen huis ontwikkelde WMS systeem. Zeer goed in te zetten voor uw voorraad beheer. 

Label Solutions beschikt over een ruim assortiment van labelprinters. Een labelprinter is bruikbaar voor vele toepassingen en in te zetten in vele markten.